IN DE OMGEVING

EINDELOOS GENIETEN IN HET MOOIE DRENTHE

Op het perceel

Ons perceel beslaat 10.000 m2, waarbij 5.000 m2 is afgebakend t.b.v. van onze dierenweide en bestaat op dit moment uit herten, alpaca’s en kippen. (In het vroege voorjaar verwachten wij weer ooievaars op het nest)

 

En weet u waarom?

 

Herten worden al meer dan 1000 jaar gezien als luxe dieren. Al eeuwen geleden waren herten en ook pauwen op een landgoed een teken van welstand, iets voor koningen en hertogen en rijke lieden. Want in je tuin jagen doe je niet, dus zitten die dieren er vooral voor het aangezicht, je moet ze daarentegen wel te eten geven en verzorgen.

 

Dure beesten eigenlijk dus. Uiteraard werden herten en pauwen wel gegeten maar normaal gesproken was het gewoon voor het “mooi’ en “chic” als je ze in de tuin had en dat is eigenlijk door de eeuwen heen niet veranderd, zodat ook nu nog sommige mensen deze dieren houden. Laten we wel zijn, herten zijn schitterende en elegante dieren. Naast de herten hebben wij de “veestapel” uitgebreid met een koppel alpaca’s.

 

De dierenweide is geheel nieuw en onderhoudsvriendelijk aangelegd. Onze rustige dieren houden het gras mooi kort en dat is mede de reden dat wij ze hebben. Verder zijn er ooievaars aanwezig in het nest achter in ons land.

 

Daarnaast houden wij van “anders dan anders” en pakken sommige zaken daardoor nét even wat anders aan, met liefde voor perfectie.

Genieten in Drenthe